Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Nederlands
 • Ayurveda

  Ayurveda

  Vind je balans met onze Ayurvedische producten zoals koperen bekers, tongschrapers, neti potten en verschillende oliën en wierrook.

  Getoond 19 van 19 producten

  Wat is Ayurveda?

  Ayurvedische geneeskunde (afgekort “Ayurveda”) is een van 's werelds oudste holistische genezingssystemen, dat zich richt op lichaam en geest. Het werd meer dan 3.000 jaar geleden ontwikkeld in India.

  Ayurveda is gebaseerd op de overtuiging dat gezondheid en welzijn afhankelijk zijn van een delicaat evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Het belangrijkste doel is het bevorderen van een goede gezondheid, niet het bestrijden van ziekten. Maar behandelingen kunnen gericht zijn op specifieke gezondheidsproblemen.

   

  De dosha's

  Degenen die Ayurveda beoefenen geloven dat elke persoon bestaat uit vijf basiselementen die in het universum voorkomen: ruimte, lucht, vuur, water en aarde. Deze combineren zich in het menselijk lichaam om drie levenskrachten of energieën te vormen, dosha's genaamd. Ze bepalen hoe uw lichaam werkt. Ze zijn Vata dosha (ruimte en lucht); Pitta dosha (vuur en water); en Kapha dosha (water en aarde).

  Iedereen erft een unieke mix van de drie dosha'sm maar de ene is meestal meer aanwezig dan de andere. Ayurveda neemt aan dat problemen met de fysieke en mentale gezondheid veroorzaakt worden door een verstoring van de natuurlijke, persoonlijke balans van de dosha's.

   

  Ayurvedische hulpmiddelen

  Om een disbalans in de dosha's te herstellen of te voorkomen worden vanuit de Ayurveda verschillende producten en rituelen aangeraden, zoals:

  • Water drinken uit een koperen fles of beker
  • Massages met verschillende oliën ook wel abhyanga
  • Het reinigen van de tong met een tongschraper
  • Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen
  Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »