Verzending binnen 1-2 werkdagen
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Gratis verzending vanaf €50
Vragen of advies? We helpen je graag!
 • Nederlands
 • Yoga als levensstijl

  Marga van der Vet - 25 / Jan / 2024

  Yoga als levensstijl

  Laten we meteen een mythe ontkrachten: je hoeft geen bochtenkoning of flexibele wonder te zijn om yoga te beoefenen. Yoga is er voor iedereen, ongeacht je lichaamstype of leeftijd. Je kunt Yoga als sport zien, maar vooral ook als levensstijl. Joúw levensstijl!

  Yoga als Lifestyle

  Laten we meteen een mythe ontkrachten: je hoeft geen bochtenkoning of flexibele wonder te zijn om yoga te beoefenen. Yoga is er voor iedereen, ongeacht je lichaamstype of leeftijd. Je kunt Yoga als sport zien, maar vooral ook als levensstijl. Joúw levensstijl!

  Yoga is meer dan een sport

  Yoga is niet alleen een sport maar ook een manier van leven. Het zorgt er namelijk niet
  alleen voor dat je flexibelere wordt, maar het zorgt ook voor geestelijke rust, flexibiliteit en letterlijk en figuurlijk: balans! Doordat je bezig bent met yoga, maak je bovendien vaak bewuste(re) en betere keuzes. Dat uit zich ook in andere momenten van de dag. Neem de tijd voor een rustig ontbijt, omring jezelf met positieve mensen en creëer ruimte voor momenten van stilte. Het is niet alleen wat je doet, maar hoe je het doet.

  Adem in, adem uit

  Een van de meest krachtige en toch eenvoudige aspecten van yoga is de ademhaling. Ademen is iets wat we de hele dag door doen, maar we vergeten vaak hoe het ons kan helpen. Neem af en toe een diepe ademteug. Voel de lucht in je longen stromen en adem stress uit. Sta je voor een moeilijke beslissing: doe de ademhalingsoefeningen die je hebt geleerd van Yoga, denk eerst even rustig na en kom neem dan pas de beslissing. Ook kun je de dingen die je leert over ademhalen toepassen tijdens moeilijke momenten in je leven zoals bijvoorbeeld herstel na een ziekte, een treurige gebeurtenis of het je laten helpen in een tijd waarin het allemaal niet zo lekker gaat.

  Leef gezond(er)

  Een relaxte levensstijl omvat ook wat we in ons lichaam stoppen. Probeer jezelf eraan te herinneren om bewust te eten. Geniet van gezond voedsel dat je energie geeft en hydrateer jezelf goed. Het draait allemaal om het vinden van een balans die voor jou werkt. Door Yoga neem je ook qua eten vaak betere beslissingen qua kwaliteit voedsel en vooral qua kwantiteit.

  Routine doet wonderen

  Zie Yoga nooit als een verplichting voor jezelf, maar als een fijn moment voor jezelf. Zoek een manier die bij jouw leven past: yoga lessen of online thuis. Zodra je Yoga inbouwt als routine, zul je het steeds prettiger gaan vinden en zal het wonderen voor je doen. Je lichaam went eraan, je geest ook. Je zult zien dat je zelfs naar dat Yoga-uur of half uurtje< gaat uitzien. Even rust en je oefeningen doen die steeds beter zullen voelen.

  Yoga is mijn levensstijl!

  Ooit begon ik met Yoga. Ik zou niet wanneer en waarom, maar er was dus een moment in mijn leven dat ik ermee begon. Inmiddels doe ik het dus al járen en iedere avond. Of ik ga naar Yogales of ik doe het thuis door middels van een online les. Als ik onderweg ben, doe ik het in de hotelkamer of waar dan ook. Veel heb je niet nodig voor Yoga, een opvouwbaar matje is al genoeg om de oefeningen op te doen. Die ene keer in een gangpad van een nachttrein was iets minder, maar over het algemeen kun je yoga (bijna) overal doen.

  Yoga hoort inmiddels bij mijn leven zoals eten, drinken en slapen.
  Moraal van het verhaal: Yoga en Lifestyle zijn als de dag en de nacht, de zon en de maan of peper en zout. Het draait om genieten van het moment, ademen, bewegen en simpelweg goed voor jezelf zorgen. Geen prestaties, gewoon jij, in dit moment, precies zoals je bent.

  Namasté

  Marga van der Vet is 50+ model en blogt regelmatig over de voordelen van yoga.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »