Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Nederlands
  • De Top 5 onmisbare yoga props

    Rolf van Baalen - 08 / May / 2024

    De Top 5 onmisbare yoga props

    Om je yoga practice succesvol te kunnen doen, heb je bepaalde accessoires of yoga props voor nodig. Voor een hardloper zijn dat goede schoenen, voor een tennisser een goede tennisraket, maar bij yoga bestaan er ongelofelijk veel accessoires die je practice niet alleen gemakkelijker, maar ook aangenamer en veiliger maken. Hierbij de meeste gebruikte props.

    De Top 5 onmisbare yoga props

    Om je yoga practice succesvol te kunnen doen, heb je bepaalde accessoires of yoga props voor nodig. Voor een hardloper zijn dat goede schoenen, voor een tennisser een goede tennisraket, maar bij yoga bestaan er ongelofelijk veel accessoires die je practice niet alleen gemakkelijker, maar ook aangenamer en veiliger maken.

    De zoektocht naar de juiste yoga props is niet altijd eenvoudig, juist omdat er zo veel mogelijkheden zijn. We helpen je dan ook graag met een overzicht van enkele van de belangrijkste, zodat je goed voorbereid je practice ingaat!


    1. Een handige tas voor je yogamat

    Een yogamat is een vanzelfsprekend accessoire als je aan yoga doet, maar er is nog een andere belangrijke yoga prop, die vaak over het hoofd wordt gezien: een tas om de mat in op te bergen! Dit is vooral belangrijk als je vaak met de fiets naar de yogales gaat, want dan is de kans dat je je mat beschadigt of dat deze vies wordt een stuk groter.

    Het spreekt voor zich dat je rekening houdt met de afmetingen van je yogamat als je een tas zoekt, maar ga ook gerust voor een model dat je mooi vindt. Tegenwoordig vind je oneindig veel oplossingen: van stoere yogamat tassen in het zwart tot extra opvallende modellen met felle kleuren en patronen, alles kan. Als je daarbij ook nog eens kiest voor een tas van goede kwaliteit, is het natuurlijk nog beter.

    2. Stevige yogablokken

    Als je al een beetje wegwijs bent in de wereld van yoga, weet je waarschijnlijk dat er vaak heel wat complexe bewegingen en poses bij komen kijken. Yogi’s die bang zijn dat ze pijn zullen krijgen door te overstrekken, investeren daarom misschien beter in zogenaamde yogablokken.

    Een yogablok is een klein blokje uit kunststof of kurk dat je gebruikt als ondersteuning bij het doen van bepaalde stretches en het aanhouden van moeilijke poses. Dit is vooral interessant voor beginners die nog niet flexibel genoeg zijn om hun hoofd achter zich naar de grond te brengen, zoals dat bij bepaalde asana's moet. Daarbij zijn yogablokken ook handig voor gevorderde yogi's, want ze helpen je om nieuwe asana's aan te leren en degene die je al kent nog beter te doen.

    3. Een zacht meditatiekussen

    De meeste yogalessen beginnen met een stukje meditatie en daarvoor zijn sommige yogamatten niet bepaald handig. Zeker als je beseft dat je lichaam wel nog wat moet opwarmen, is het beter om een iets zachtere basis te gebruiken. Zoals een meditatiekussen!

    Juist door het comfort dat zo'n kussen biedt, warmen je bekken, rug en heupen een stuk gemakkelijker op dan wanneer je op de harde grond zit. Daarbij draagt een meditatiekussen bij aan een goede uitlijning van je rug en ondersteunt het je lichaam beter. Ook goed om te weten: er bestaan heel wat leuke meditatiekussens, in alle mogelijke kleuren, formaten en vormen!

    4. Antislip yogasokken voor de veiligheid

    De laatste jaren springt één yoga prop er toch wel uit: yogasokken. Deze accessoires zullen bij veel doorwinterde yogi's misschien zorgen voor wat gefrons, want de echte fanatici beoefenen yoga meestal op blote voeten. Toch bieden yogasokken heel wat voordelen:

    • je hebt meer grip op de grond of je yogamat
    • je hebt minder last van koude voeten
    • je werkt je yoga-outfit stijlvol af
    • yogasokken zijn een stuk hygiënischer

      Houd er wel rekening mee dat niet alle yogasokken antislip zijn. Ga dus voor een paar met antislipzool, zodat je niet zomaar uitglijdt tijdens het doen van moeilijke of onverwachte bewegingen!

    5. Een ondersteunende yogariem

    Last but not least: de yogariem, een onmisbare yogaprop voor wie nog maar net begonnen is met yoga of nog flexibeler wil worden als gevorderde. Een yogariem fungeert een beetje als een verlengstuk van je benen en armen en maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om je armspieren te stretchen achter je rug. Dit accessoire bevordert je flexibiliteit en geeft je de kans om je mobiliteit stapje voor stapje te verbeteren.

    Let op: forceer nooit een stretch, pose of beweging als je een yogariem gebruikt, want dan bestaat het risico dat je geblesseerd raakt of spierkrampen krijgt. Yoga heeft alleen zin als je je in een staat van fysieke en mentale rust bevindt. Als een gek trekken aan een riem om toch maar in de juiste positie te komen, staat daar dan ook volledig haaks op!

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh