Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Verzending binnen 1-2 werkdagen
  • Nederlands
  • Kiezen tussen yogablokken: foam, kurk of hout?

    Marga van der Vet - 06 / Nov / 2023

    Kiezen tussen yogablokken: foam, kurk of hout?

    Yogablokken zijn handige hulpmiddelen die je yoga practice of ‘work-out’ naar een hoger niveau kunnen tillen, ongeacht je ervaringsniveau. Maar welk type yogablok kies je en welke past het beste bij jou?

    Kiezen tussen yogablokken: Foam, kurk of hout?

    Yogablokken zijn handige hulpmiddelen die je yoga practice of ‘work-out’ naar een hoger niveau kunnen tillen, ongeacht je ervaringsniveau. Ze bieden ondersteuning, helpen bij het verbeteren van de balans en maken het mogelijk om dieper in houdingen te gaan. Yogablokken horen er gewoon bij.
    Maar welk type yogablok kies je en welke past het beste bij jou? Laten we eens kijken naar de drie meest gangbare opties: foam, kurk en hout.

    Foam yogablokken: lichtgewicht en lekker zacht

    Voor wie: Foam yogablokken zijn bij uitstek geschikt voor beginners en mensen met blessures of gevoelige gewrichten.
    Foam yogablokken zijn lichtgewicht en zacht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn en comfort bieden tijdens het uitvoeren van asana's (yogahoudingen). Ze zijn geweldig voor het verbeteren van flexibiliteit en het verkennen van nieuwe poses. Bovendien zijn ze betaalbaar, wat ze aantrekkelijk maakt voor beginners.
    En het állerbeste nieuws: tegenwoordig worden ze gemaakt van gerecycled plastic. Daarnaast kun je ze ook nog eens in prachtige kleuren krijgen. Van lekker opvallend tot zeer bescheiden.

    Kurk yogablokken: Stevig en duurzaam

    Voor wie: Kurk yogablokken zijn ideaal voor meer ervaren yogi's die op zoek zijn naar stabiliteit en duurzaamheid.
    Kurk yogablokken zijn steviger dan foam blokken en bieden een stabiele basis voor verschillende houdingen. Ze zijn geweldig voor het verbeteren van balans en het ondersteunen van meer geavanceerde poses.
    Kurkblokken zijn lekker licht en fijn om vast te houden.
    Kurk is van nature antislip en biedt een milieuvriendelijk alternatief.

    Houten yogablokken: Natuurlijke elegantie en stabiliteit

    Voor wie: Houten yogablokken zijn ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van stabiliteit en esthetiek.
    Houten yogablokken zijn de beauty's onder de yogablokken en bieden een natuurlijke uitstraling. Ze zijn stevig en stabiel, waardoor ze geweldig zijn voor gevorderde yogi's en mensen die op zoek zijn naar een uitdaging in hun practice. Houtblokken kunnen ook gebruikt worden voor zittende meditatiehoudingen. Ze zijn echter vaak duurder en zwaarder dan foam en kurk.

    Conclusie: welk yogablok past bij jou?

    De keuze tussen foam, kurk en houten yogablokken hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als beginner kun je het beste beginnen met foam blokken vanwege hun lichtheid en zachtheid. Als je meer stabiliteit en duurzaamheid zoekt, zijn kurk blokken een goede optie. Voor een natuurlijke uitstraling en stevigheid kies je voor houten blokken.
    Ongeacht je keuze, bedenk dat yogablokken ontworpen zijn om je practice te ondersteunen en te verrijken. Ze kunnen je helpen om meer uit je yogalessen en sessies te halen, ongeacht je leeftijd, ervaringsniveau of doelen.

    Welke kies jij? Het blijft toch lastig, want ze zijn allemaal zo mooi! Namasté

    Marga van der Vet is 50+ model en blogt regelmatig over de voordelen van yoga.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »