Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Nederlands
 • Zo gebruik je een FeetUp

  Yogisha - 01 / Jul / 2020

  Zo gebruik je een FeetUp

  Met de FeetUp kun je op een stabiele en veilige manier tal van inversie-posities beoefenen, zonder dat je druk op je nek of wervelkolom ervaart. Met deze handige prop kun je oneindig veel houdingen doen. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

  Makkelijk in de hoofdstand

  De FeetUp Trainer helpt je op een veilige en voorzichtige manier inversies en andere houdingen te doen. Het gewicht van je lichaam rust niet op je hoofd, maar wordt gelijk verdeeld over je schouders, zodat je hoofd ontspannen naar beneden hangt en je ruggengraat zachtjes gerekt wordt.

   

  Door het frame van de FeetUp vast te houden behoud je makkelijker je balans. Dankzij het ergonomisch ontworpen kussen is het heel comfortabel om gedurende een paar minuten in een omgekeerde houding te blijven en kun je de voordelen ervaren van een langere inversie.

   

  Er zijn verschillende manieren om in de hoofdstand te komen: een makkelijke manier die geschikt is voor beginners, en een zwaardere manier die geschikt is voor gevorderden.

   

  Beginners

  1. Zet je handen op de FeetUp en recht je rug.

  2. Neerwaardse hond. Laat je hoofd zakken in de neksteun met je ellebogen langs je lichaam. Duw je schouders stevig in het kussen.

  3. Loop met kleine stapjes je voeten richting de FeetUp. Hierdoor verplaats je je zwaartepunt boven je schouders. Wanneer je benen zich losmaken van de grond trek je je knieën één voor één in naar je borst.

  4. Strek langzaam en gecontroleerd je benen uit.

   
  Gevorderden

  1. Neerwaardse hond. Laat je hoofd zakken in de neksteun met je ellebogen langs je lichaam. Duw je schouders stevig in het kussen.

  2. Loop met kleine stapjes richting de FeetUp. Strek je tenen en tilt je heupen zodat voorbij je schouders zijn.

  3. Lift je gestrekte benen nu langzaam omhoog, hiervoor gebruik je vooral de spieren in je onderbuik. Pauzeer even bij een hoek van negentig graden.

  4. Strek je langzaam en gecontroleerd uit totdat je recht staat.

   

   

  Meer dan de hoofdstand

  Met de FeetUp kun je veel meer houdingen beoefenen dan alleen de hoofdstand, bijvoorbeeld voorover- en achteroverbuigingen en verschillende armbalanshoudingen. 

   

  Vooroverbuigingen

   

  Met de FeetUp kun je meerdere vooroverbuigingen doen. Door je voeten tegen de FeetUp te zetten en met je handen het frame vast te houden kun je bijvoorbeeld je onderrug rekken en werken aan het voorover kantelen van je bekken. Ook kun je een heerlijk ontspannen paschimottanasana doen door op het kussen te zitten en over je benen te buigen.

   

  Achteroverbuigingen

   

  De FeetUp is een handig hulpmiddel voor achteroverbuigingen omdat je het frame op verschillende hoogtes kunt vastpakken. Ook maakt de FeetUp houdingen zoals vrschikasana (de schorpioen) een stuk toegankelijker!

   

  Armbalanshoudingen

  Met armbalanshoudingen train je hele lichaam. Het is vooral goed voor je balans en de kracht in je bovenlichaam. De FeetUp biedt een stabiele basis waarop je veel arbalanshoudingen kunt doen, zoals bakasana (de kraai) of titibhasana (het vuurvliegje). Omdat je wat hoger staat zijn deze houdingen toegankelijker.

   

  Creëer je eigen FeetUp Flow

  Met de vele houdingen die op de FeetUp kunt doen maak je zelf de leukste yoga flows. Zo kun je bijvoorbeeld op de FeetUp een variatie van de zonnegroet doen, zoals hieronder afgebeeld.

   

  FeetUp kopen

  Bij Yogisha kun je het Feetup hoofdstandbankje in de winkels of op de website kopen. In de winkels staat ook een testmodel en kun je de FeetUp dus ook proberen. Heb je vragen over de FeetUp? We helpen je graag! Neem contact met ons op via [email protected] of bel naar 020- 664 07 43, of kom langs in onze winkels in Den Haag en Amsterdam.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »