Verzending binnen 1-2 werkdagen
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Gratis verzending vanaf €50
Vragen of advies? We helpen je graag!
  • Nederlands
  • Yogamatten met de beste grip

    Yogisha - 12 / Sep / 2020

    Yogamatten met de beste grip

    Niets is zo vervelend als langzaam uitglijden in je downdog of staande houdingen. Zeker als je snel transpireert of gladde handen hebt is goede grip erg belangrijk bij een yogamat.

    In deze blog leggen wij uit hoe je een yogamat vindt met goede grip, en lichten we een paar van onze favorieten uit. Er zijn twee factoren die voor goede grip zorgen bij een yogamat: het materiaal en de textuur.

    Materiaal

    Yogamatten worden doorgaans gemaakt van PVC, natuurrubber en soms kurk. Als je op zoek bent naar extra goede grip kun je het beste kiezen voor een yogamat van natuurrubber of kurk. Dit is omdat yogamatten van natuurrubber of kurk een open cel structuur hebben. Dit zorgt ervoor dat vocht of transpiratie niet bovenop de mat blijven liggen en zo een glibberig laagje veroorzaken. In plaats daarvan zakt vocht door de mat heen, weg van je handen en voeten. Zo heb je dus altijd een droge grip!

    Alle yogamatten van natuurrubber en kurk hebben een open celstructuur, maar toch zijn ze niet allemaal hetzelfde. PU yogamatten, zoals de Manduka GRP of de Liforme, hebben een gladde bovenlaag die vocht super snel afvoert. 

     

     

    Textuur

    Naast de vochtafvoerende eigenschappen van rubber biedt ook de textuur van je yogamat extra grip. Textuur biedt extra grip aan je handen en voorkomt dat ze uitglijden. Sommige matten hebben meer textuur dan anderen. Yogamatten van Jade hebben bijvoorbeeld veel textuur. Het enigszins korrelige oppervlak van deze matten biedt veel grip, ook bij transpiratie. Ook de Manduka Eko Lite biedt grip door textuur. Het golfpatroon loopt over de breedte van je mat en houdt je handen tegen wanneer ze naar voren glijden.

    Toch zijn er ook yogamatten die geen textuur hebben, maar wel erg goede grip bieden. Dit zijn onder andere PU yogamatten, zoals de Manduka GRP en Liforme. Het gladde oppervlak van deze matten voert vocht af en zuigt zich als het ware vast aan je hand, zodat je niet wegglijdt.

     

     

    Yogamatten met super grip

    1. Manduka GRP Adapt

    Hoeveel je ook zweet, de Manduka GRP Adapt levert superieure grip zonder slip. De mat voert vocht af en biedt een uitstekende droge grip, zelfs als je veel transpireert. Hiermee ben je altijd verzekerd van een perfecte grip, zonder gedoe met een handdoek.

     

    Eigenschappen

    - Open cell PU rubber biedt ongeëvenaarde grip en snelle absorptie van vocht

    - Zacht foam rubber biedt goede ondersteuning voor gevoelige gewrichten

    - Grip-vast rubber op de onderkant voorkomt dat de mat over de vloer schuift

    - Geschikt voor intensievere yoga vormen, waaronder hot en bikram yoga

     

     

    2. Jade Harmony

    De Jade Harmony is een duurzaam geproduceerde yogamat van natuurrubber met een open celstructuur en grovere textuur. Dit biedt goede grip, zelfs bij transpiratie. Het rubber biedt daarnaast goede demping voor je lichaam en beschermt pijnlijke gewrichten.

     

    Eigenschappen

    - Open cel structuur en grovere textuur biede goede grip

    - Comfortabele demping voor je gewrichten

    - Duurzaam produceerd

    - Erg geschikt voor hatha, vinyasa, en rustigere vormen van yoga

     

     

    3. Liforme

    De Liforme yogamat is duurzaam geproduceerd met natuurrubber en heeft een unieke vochtafvoerende toplaag, waardoor je altijd verzekerd bent van perfecte grip! Het zachte rubber biedt goede ondersteuning aan je gewrichten. Daarnaast is deze mat ook uitgerust met de unieke Align for Me lijnen - deze helpen je makkelijk te zien of je recht staat in een houding zodat je blessures kan voorkomen.

     

    Eigenschappen

    - Door vochtafvoerende eigenschappen ben je altijd verzekerd van perfecte grip

    - Met de lijnen op de mat check je makkelijk je alignment

    - Comfortabele demping voor je gewrichten

    - Duurzaam produceerd

    - Inclusief gratis draagtas

     

     

    Hulp nodig bij het kiezen?

    Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van jouw perfecte yogamat? We beantwoorden graag al je vragen per mail op [email protected], of stel ze hieronder als reactie op de blog. 

    Je bent ook van harte welkom in één van onze winkels in Den Haag en Amsterdam. Hier kun je alle yogamatten testen en vergelijken. Onze ervaren store yogi's kunnen je adviseren en helpen in de zoektocht naar jouw perfect yogamat.

    • Peter Rennspies Peter Rennspies 12 / Sep / 2020 @ 18:42

      Ik heb nu een Manuka GRP yogamat en die bevalt uitstekend. Maar die is niet geschikt voor buitengebruik, toch? Nu is dus mijn vraag welke mat biedt veel grip en is buiten te gebruiken?

      Groeten,
      Peter Rennspies

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »