Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Nederlands
 • Wij zijn Yogisha | Moeders & Yoga verhalen

  Yogisha - 05 / May / 2021

  Wij zijn Yogisha | Moeders & Yoga verhalen

  Ontdek de gezichten achter Yogisha | Foto: Suzanne Trooster

  Yogisha is meer dan alleen een duurzaam bedrijf. Achter de naam schuilen gepassioneerde yogi's die stuk voor stuk yoga leven. Ze helpen met veel liefde andere yogi's in één van onze winkels of zorgen er achter de schermen voor dat online net zoveel zorg ontvangt. We willen je graag laten zien wie Yogisha is in de blog reeks 'Wij zijn Yogisha'.

   

  We starten deze reeks met 3 persoonlijke 'Moeder & Yoga' verhalen. 

   

  Rosanne | Een reis vol leven en geluk

  Foto: Suzanne Trooster

   

  Ik werd zwanger van onze dochter Lola India in, je raadt het al, India. Mijn man Erwin en ik zijn allebei yogadocent en daarnaast werkzaam bij Yogisha. Als je iets met yoga hebt moet je natuurlijk vroeg of laat naar India. Ik heb mijn eerste teacher training daar in 2015 gevolgd, in Rishikesh, aan de voet van de Himalaya.

   

  Een paar jaar later wilde ik Erwin Rishikesh laten zien. Het is zo’n prachtige, spirituele plek. De machtige rivier de Ganges, door de Indiërs Ma Ganga (moeder Ganges) genoemd, stroomt door het stadje. We bezochten daar samen een Vedisch astroloog, die Lola’s komst aankondigde. Heel bijzonder, want op dat moment waren we aan het reizen en dus niet bezig met zwanger willen worden. Maar hij kreeg gelijk, Lola kwam bij ons in India.

   

  Inmiddels is Lola ruim anderhalf jaar oud en doen we regelmatig samen aan yoga. Dat wil zeggen: ik doe aan yoga en Lola probeert mij af te leiden. Ze vindt het maar wat interessant, die mat, en de bewegingen. Als het even kan dan geeft ze me een knuffel, een hoofdmassage, of gaat ze in de weg staan op de mat. Heerlijk! Maar de focus houden met zo’n dreumes erbij is wel lastig natuurlijk. Een goede oefening in gelijkmoedigheid haha!

   

  Esther | De appel valt niet ver van de levensboom

   

  Ik realiseerde me van de week toen ik door de Etos liep hoe ik mijn “Moederdag” mis.... ik kocht tot 2 jaar geleden ieder jaar wat lekkere potjes crème voor haar gezichtsverzorging want ze smeerde rijkelijk.

   

  Mijn moeder overleed op 88 jarige leeftijd en is ons het bizarre Corona tijdperk (thank god!) nèt bespaart gebleven!  Ze was wijs en haar tijd in bewust leven ver vooruit, ze verslond spirituele boeken, at volgens de macrobiotiek en scheen aan kundalini yoga te doen in de jaren ‘70 toen yoga nog maar net in Nederland geïntroduceerd was. Ik was nog jong en heb het niet bewust meegekregen maar onbewust heeft ze haar (yoga) zaadjes zeker doorgegeven. Na mijn 30e maakte ik zelf kennis met zwangerschapsyoga maar met 40 was ik er ook pas echt aan toe en ben ik om, net als mijn moeder.

   

  Zelf ben ik ook moeder van 2 prachtige puber dochters en 5 jaar geleden toen mijn jongste mij tijdens werken bij Yogisha bezocht keek ze haar ogen uit naar alle mooie kleurtjes, geurtjes en spullen. Zonder twijfel greep ze naar het yoga wheel, keek naar de plaatjes wat je er mee kan en ja hoor daar ging ze, hoppa, natuurtalent!

   

  Anthea | It’s not about the pose

   

  Maar het is toch stiekem wel even slikken als je 64 jarige moeder zo de Paschimottanasana (seated forward fold) in ademt en jij met je 28 jaar als een stijve plank na een paar cm blijft hangen. Mijn moeder is altijd al sportief geweest en doet veel om haar lichaam & mind zo gezond mogelijk te houden. Het verbaasde me dan ook niets dat ze ook interesse kreeg in yoga toen ik daar een aantal jaar geleden mee begon.

   

  Ze heeft een hele poos hot yoga lessen gevolgd terwijl ik voor mijn Hatha lessen naar een andere yoga teacher ging. Corona zorgde er helaas voor dat ook onze geliefde studios moesten sluiten. Gelukkig is het aanbod van online lessen steeds groter geworden over de laatste jaren. Denk bijvoorbeeld aan Yoga with Adriene of het nieuwe online platform van Balanzs.

   

  Yoga was al iets wat we met elkaar deelde maar de laatste anderhalf jaar heeft er voor gezorgd dat het ook echt iets van ons samen is geworden. We besloten elke dag met zijn tweeën een online practice te volgen. Het perfecte moeder-dochter moment wat we er na de pandemie zeker in gaan houden.

   

  Heb jij een leuk moment of foto rondom het onderwerp moeders & yoga? Laat het ons zien via de #yogisha_store of tag @yogisha_store

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »