Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Nederlands
  • Hoe gebruik je een mala?

    Yogisha - 02 / Nov / 2019

    Hoe gebruik je een mala?

    Een mala is niet alleen een mooi accessoire, maar ook een handig hulpmiddel voor mantra meditaties. Hoe dat werkt? Dat lees je hier!

    Wat is een mala eigenlijk?

    Oorspronkelijk zijn mala's bedoeld als gebedskettingen, een hulpmiddel voor het tellen van mantra's tijdens meditaties. Een mala is meestal gemaakt van 108 kralen, 1 guru kraal, en een kwastje. Maar er bestaan ook mala's met minder kralen voor krotere meditaties.

     

    Mantra meditatie

    Een mala kun je op verschillende manier gebruiken, maar de meest bekende manier is tijdens mantra meditatie ook wel 'japa meditatie' genoemd. Hiervoor kies je een mantra (een zin, woord, of geluid dat je herhaalt) dat past bij wat je op dat moment wil bereiken, je intentie. Een mantra kan vanalles zijn en vertrouw hierbij vooral op je intuïtie.

    Tijdens je mantra meditatie gebruik je de mala om de mantra's te tellen. Hiervoor houd je de mala in je rechterhand met de eerste kraal naast de guru kraal tussen je duim en middelvinger (niet je wijsvinger want deze vertegenwoordigd het ego). Elke keer dat je je mantra herhaalt schuif je één kraal op, net zo lang tot je de guru kraal bereikt. Dit is een moment voor reflectie, waarna je de mala omdraait en in de andere richting weer verder gaat. Je gaat dus niet over de guru kraal heen, maar keer om en gaat terug. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

     

    Een mala kiezen

    Een mala kun je biezen op basis van de edelsteen. Alle Mala Spirit mala's zijn gemaakt met (half) edelstenen en mineralen met eigen energetische eigenschappen. In ons overzicht van de edelstenen kun je meer lezen over de helende en stimulerende krachten. Kies een edelsteen die past bij jou intentie en volg vooral je intuïtie. 

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »