Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Verzending binnen 1-2 werkdagen
  • Nederlands
  • Yoga met een bolster

    Yogisha - 22 / Dec / 2020

    Yoga met een bolster

    Een echte essential voor yin en restorative yoga: een bolster. Deze veelzijdige prop biedt ondersteuning in veel verschillende yoga houdingen. Wij leggen je het verschil uit tussen bolsters en lichten onze favo houdingen uit.

    Een veelgebruikte maar vooral veelzijde yoga prop: de bolster! Deze grote, langwerpige kussens kunnen gebruikt worden in verschillende yoga houdingen en zijn een echte must tijdens Yin en Restorative yoga. Dus, welke houdingen kun je nou allemaal beoefenen met een bolster en wat zijn de verschillen tussen materialen en formaten?

    Vooroverbuigingen

    Wanneer je wat langer in een vooroverbuigende houding blijft liggen, zoals pashimotanasana of de duif, is het soms niet makkelijk om je te ontspannen op de vloer. De vloer is bijvoorbeeld iets te ver weg, ligt niet lekker, of voelt erg koud aan de huid. Deze ongemakken leiden tot verdere spanning in je lichaam terwijl je juist wilt ontspannen en los laten. Een bolster biedt in deze houdingen een fijne plek voor je bovenlichaam om op te rusten. Zo kun jij de spanning los laten en dieper in een houding zakken.

     

    Alle bolsters zijn geschikt voor vooroverbuigingen en welke perfect is voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeur. Op zoek naar stevige ondersteuning en een bolster die zijn vorm houdt? Ga voor boekweit, zoals ook afbeeld op de foto's hieronder. Liever een super zachte bolster? De Manduka bolsters zijn je beste keus. Voor een happy medium tussen deze twee kies je een kapok bolster.

     


    Hartopening

    Door achterover op een bolster te liggen open en stretch je de borst en buik, en ervaar je een subtiele opening van het hart. Je kan in deze houding een variëren met de positie van je armen en benen om voor jou de ideale houding te vinden. Probeer bijvoorbeeld:

     

    Armen boven je hoofd, of juist uitgestrekt naar de zijkanten
    Je benen in een vlinderhouding: met de voeten bij elkaar en de knieën naar buiten
    Benen gebogen, met de voeten langs de bolster. Hierdoor ervaar je ook een stretch in bovenbenen en pelvisregio.

    Bolster als meditatiekussen

    Een stevige bolster kan ook goed dienen als meditatiekussen, met name als je graag op je knieën zit. De bolster biedt een groot zitvlak en je kan met je knieën iets tegen de bolster aanduwen - dat laatste kan helpen om een actieve zit te houden en niet in te zakken. Als je je bolster graag als meditatiekussen wilt gebruiken is het verstandig om voor een boekweit bolster te kiezen. Deze behouden hun vorm het beste en bieden stevige ondersteuning.

     

    Ook voor een kruislingse meditatiehouding (kleermakerszit) kun je een bolster gebruiken. Kies in dit geval voor een platte bolster die niet te hoog is. Bijvoorbeeld de Manduka Rectangular Bolster of de Yogisha Bolster Rechthoekig.

     

     

    Hoe kies ik een bolster?

    Er zijn verschillende vormen bolsters, rechthoekig en rond, en verschillende typen bolsters. Welke bolster de juiste voor jou is hangt af van je persoonlijke voorkeur en welke houdingen je graag met de bolster wilt beoefenen. Hieronder een kort overzicht van de verschillende opties.

     

    Boekweit bolster

    Bolsters gevuld met boekweitkaf zijn het meest stevig. De bolsters behouden hun vorm goed wanneer je hier je gewicht op legt en bieden stevige ondersteuning. Verkrijgbaar in de vorm rond.

     

    Voordelen Nadelen
    Stevige ondersteuning Niet erg zacht om op te liggen
    Behouden hun vorm uitstekend Zwaar
    Vulling is navulbaar  

     

    Kapok bolster

    Bolsters gevuld met kapok zijn zachter dan boekweit bolsters maar bieden desondanks goede ondersteuning. Kapok is een luchtige, katoenachtige vezel afkomstig van de kapokboom. De kapok vulling in deze bolster is 100% plantaardig en van nature hypoallergeen. Verkrijgbaar in de vormen rond en rechthoekig.

     

    Voordelen Nadelen
    Stevig doch zacht Geen
    Hypoallergeen  
    Behouden hun vorm goed  

     

    Memory foam bolster

    De Manduka bolsters, gevuld met een memory foam kussen op basis van gerecycled polyester, zijn het meest zacht. Deze bolsters zijn dan ook vooral erg prettig voor vooroverbuigingen of, in het geval van het rechthoekige kussen, als meditatiekussen. Verkrijgbaar in de vormen rond, rechthoekig, en lean (een kleiner formaat).

     

    Voordelen Nadelen
    Licht om mee te nemen Behouden hun vorm minder
    Zacht om op te liggen Niet geschikt voor hartopening
       

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »