Verzending binnen 1-2 werkdagen
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Gratis verzending vanaf €50
Vragen of advies? We helpen je graag!
  • Nederlands
  • Waarom yoga in de buitenlucht goed voor je is

    Yogisha - 22 / Apr / 2021

    Waarom yoga in de buitenlucht goed voor je is

    Wat zijn de voordelen van yoga in de buitenlucht nou eigenlijk en welke oefeningen horen daarbij? | Outfit foto: Prana Charcoal stripe

    Earth day, een dag om stil te staan bij de waarde van onze planeet, iets wat we eigenlijk elke dag horen te doen. Dat de natuur ook van ontelbare waarde in de yoga wereld is weten we natuurlijk allemaal. Maar wat zijn de voordelen van yoga in de buitenlucht nou eigenlijk en welke oefeningen horen daarbij? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

     

    Aarden

    Hoe kun je beter aarden dan met je voeten op de… juist… aarde! Weer even down to earth met beide benen op de grond staan. Tijdens aarden ben je aan het verbinden met de planeet haar energie. Het brengt je gedachten terug naar het hier & nu en geeft je een gevoel van stabiliteit, vertrouwen en rust. Dit gaat wat lastiger als er een houten of stenen vloer tussen zit, laat staan een aantal verdiepingen. Zoek dus lekker de natuur op om te aarden, het liefst op je blote voeten.

     

    Yoga houdingen om te aarden:

    Yoga houdingen om te aarden

     

    Adem in Adem uit, maar dan wel met frisse lucht

    Ademhaling, niet alleen belangrijk tijdens je practice, maar eigenlijk natuurlijk gewoon altijd. Yoga leert je goed en efficiënt gebruik te maken van je ademhaling, je neemt bijvoorbeeld bij oefeningen als Ujjayi Pranayama (ocean breath) meer zuurstof in je op. Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam zuurstof nodig, wat ook zorgt voor het op peil blijven van je energie niveau. Het klinkt logisch maar veel mensen vergeten het: de kwaliteit van je zuurstof is belangrijk voor je gezondheid. De frisse buitenlucht tijdens het beoefenen van yoga in de natuur is tot wel 5 keer gezonder dan die van binnen in de woonkamer. Zeker in deze tijd van corona zitten we (te) veel binnen. Het gezegde ‘even een frisse neus halen’ bestaat niet voor niets. Haal deze frisse neus tijdens je yoga practice tussen het werken door en voel je meteen een stuk beter en energie voller.

     

    Ademhaling oefeningen:

    Ademhaling oefeningen yoga

     

    Laat de natuur stress van je wegnemen

    We hebben allemaal wel eens een periode dat stress de overhand neemt en dat het even minder gaat. Juist dan is het belangrijk om de groene wereld op te zoeken, moeder natuur zorgt immers voor ons. Ook al zijn er genoeg wetenschappelijke onderzoeken die het bewijzen, we hebben ze eigenlijk niet nodig om ons te vertellen dat natuur goed is voor onze mentale gezondheid. Elementen als daglicht en geluiden als zingende vogels, stromend water & een briesje door de bladeren van een boom hebben een stress verminderende werking en maken je doorgaans gelukkiger. De combinatie van yoga en natuur is dus een ontzettende boost voor je geest.

     

    Stress verminderende oefeningen

    Poses om stress te verminderen

     

    Buiten bewegen zorgt voor een beter immuunsysteem

    Een goed immuunsysteem is iets wat we nu belangrijker vinden dan ooit. Het beschermt je tegen veel nare virussen en bacteriën en zorgt er dus voor dat je lichaam gezond blijft. Je immuunsysteem is dus eigenlijk je verdedigingssysteem. Door in de natuur te zijn krijg je meer vitamine D binnen, een klein gebrek aan deze vitamine maakt je al behoorlijk vatbaar voor ziekte. Daarnaast hebben ziekteverwekkers door de koele buitenlucht minder overlevingskans.

     

    Natuurlijk hoort hier alles wat je buiten doet bij maar omdat de naam zo toepasselijk is ;)

     

    Sun salutation

     

     

    Earth Day staat voor bewuste keuzes

    Het wordt keer op keer weer bewezen, natuur is goed voor ons. Het is dus van groot belang dat we goed voor onze planeet zorgen en bewuste keuzes maken. Wij van Yogisha proberen ook ons steentje bij te dragen. We staan voor duurzaamheid en dat laten we terug zien in ons assortiment. Zo vind je bij ons kleding van gerecyclede materialen & bamboe en laten we onze ecologische yogamatten & meditatiekussens het liefst zo dicht mogelijk bij huis produceren. Zo weten we zeker dat het productieproces een minimale impact heeft gehad op mens en milieu.

     

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »