Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Nederlands
 • Het yoga verhaal van Yogi Laura

  Yogisha - 31 / Mar / 2021

  Het yoga verhaal van Yogi Laura

  "Yoga heeft er dus voor gezorgd dat ik veel meer zelfvertrouwen heb en dat ik mijn angsten heb overwonnen. Ook laat yoga mij zien hoe sterk mijn lichaam is, en wat het allemaal voor mij kan doen." 

  Achter elke Yogisha yogi zit een inspirerend verhaal. Zo ook achter Yogi Laura, 23 jaar en net afgestudeerd in Wageningen als ecoloog. Haar passies zijn natuur conservatie en acro yoga / acrobatiek. Lees hieronder hoe zij in aanraking is gekomen met Acro Yoga, wat yoga met haar doet en hoelang zij haar Onzie legging al gebruikt.

   

  Het yoga verhaal van Laura

   

  Ik ben eigenlijk begonnen met Pilates, dat vond ik een hele leuke uitdaging. Het was zwaar en ik voelde me altijd sterk na de les. Pilates deed ik bij een yoga school en via die school ben ik ook begonnen met yoga. Eerst hatha yoga, maar daarna door naar wat meer fysiek uitdagende yoga zoals vinyasa en power yoga.

   

  Twee jaar geleden zat ik op een boerderij in Engeland voor een natuur conservatie traineeship, daar deed ik met de andere studenten elke dag yoga in een yurt. Een van hen ging een paar keer naar acro yoga in het dichtstbijzijnde dorp. Pas helemaal aan het einde van mijn tijd daar ging ik een keer mee. Zelfs met mijn extreme hoogtevrees vond ik het geweldig. Toen ik terug kwam in Wageningen was ik blij verrast dat hier bij een studentenvereniging ook acro yoga werd gegeven, dus ging ik daar met één van mijn beste vrienden naartoe. Eigenlijk zijn we vanaf dat moment nooit meer gestopt.

   

   

  We raakte goed bevriend met de docent, die heeft ons meer in de acro yoga community in Wageningen geleid. Hij nam ons ook mee naar een kleine circusschool hier, waar we regelmatig acro beoefende. Ongeveer 1,5 jaar later ben ik ook begonnen met arial hoop, mijn toenmalige huisgenoot geeft daar les in en met de hoop in het circus was dat makkelijk te regelen. Inmiddels ben ik ook begonnen met online flexibiliteit lessen van een slangenmens, ook super leuk! Ik ben dus zo gelukkig dat ik in contact ben gekomen met heel veel verschillende vormen van yoga.

   

  Yoga betekent zo veel voor mij. Vooral acro yoga heeft mij heel veel geholpen met het vertrouwen van mijn lichaam. Ik heb namelijk redelijk veel hoogtevrees en begon daarom als base (degene die op de grond staat of ligt). Mijn acro docent heeft mij wel gepusht om ook te gaan vliegen, wat ik eigenlijk nu super leuk vind! Yoga heeft er dus voor gezorgd dat ik veel meer zelfvertrouwen heb en dat ik mijn angsten heb overwonnen. Ook laat yoga mij zien hoe sterk mijn lichaam is, en wat het allemaal voor mij kan doen.

   

  Het is zo lastig kiezen welke stijlen van yoga ik het leukst vind, want elke stijl brengt weer iets anders met zich mee. Vinyasa yoga geeft mij bijvoorbeeld veel rust in mijn hoofd, terwijl ik bij acro juist heel veel moet lachen. Op het moment kies ik toch wel voor acro yoga, omdat ik dat wel redelijk mis door de corona tijden.

   

   

   

  We zijn natuurlijk nieuwsgierig wat je favoriete item van Yogisha is en wat het verhaal erachter is?

   

  Dit is lastig kiezen! Ik denk dat ik moet gaan voor mijn oudste legging (misschien wel iets van 8 jaar oud haha), van Onzie. Deze legging heb ik al sinds mijn eerste yoga les en heeft elk nieuw avontuur meegemaakt. De legging is helemaal meegegaan naar Engeland & Ecuador waar ik veldwerk heb gedaan. Het is een super vrolijk gekleurde legging, en mijn vrienden vinden dat hij daarom helemaal bij mij past. 

   

  Ik ben voor mijn scriptie naar het regenwoud van Ecuador afgereisd om onderzoek te doen naar het gedrag van wolapen. Hiervoor werkte ik bij een dieren rehabilitatie centrum waar dieren worden opgevangen en gerehabiliteerd die het anders niet zouden overleven. Naast mijn onderzoek verzorgde ik ook de dieren en gaf ik rondleidingen voor de toeristen. Ik droeg daarbij dus deze felgekleurde legging met daarboven een knalgroen T-shirt van mijn universiteit en nog een gekleurde haarband. Een paar Russische toeristen vonden mij heel vrolijk gekleed en wilden dus graag met mij op de foto! Helaas heb ik de foto zelf niet. 

   

  Naast mijn oudste legging heb ik ook nog de Green Thumb legging van Yoga Democracy met een jungle print. Zo draag ik het regenwoud altijd een beetje met me mee. Het zijn beiden ook leggings van super goede kwaliteit. Ik heb ook twee sport bh's die net zo oud zijn als mijn oudste legging, die gaan ook nog sterk mee en zijn ook weer heel vrolijk gekleurd. Andere producten van Yogisha waar ik heel blij mee ben zijn mijn oude vertrouwde yoga mat, een yoga handdoek (want ik zweet heel veel), en mijn booty shorts!

   

  Yoga democracy

   

  Wat is je meest memorabele yoga moment tot nu toe?

   

  Er zijn er veel. Eerste keer acro, eerste handstand, eerste keer high bird (de dirty dance move), eerste keer crow en hoofdstand. Heel veel mooie herinneringen dus. Het meest memorabele is wel toen ik mijn pols brak 4 maanden terug na een val uit de 'shrimp' (zoek maar op, wel een hele leuke acro move). Eigenlijk is dat niet eens het meest memorabel, dat was namelijk toen ik een week later met mijn pols in het gips weer acro deed!

   

  Welk advies of een wijze les wil je mede yogi's meegeven?

   

  Wees vooral niet bang om iets nieuws te proberen. Veel van de dingen die mij het ergst afschrikten zijn nu één van de leukste delen van mijn leven. Wees ook niet bang om een beetje voor gek te staan, doe wat jij leuk vind en luister niet te veel naar wat anderen er van zeggen.

   

   

   

  Laura's Wishlist

            

   

   

  Ben jij ook blij met items die je bij Yogisha hebt gekocht en heb je ook een yoga verhaal welke je wilt delen? Mail dan naar [email protected] met als onderwerp ‘Yoga interview’.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »