Gratis verzending vanaf €50,- (NL-BE-DU)
Persoonlijk door ons verpakt en verstuurd vanuit onze winkel
Fysieke yogawinkel in Amsterdam
Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
 • Nederlands
 • Alles wat je moet weten voor je eerste yoga les

  Sara Doguelli - 21 / Dec / 2018

  Alles wat je moet weten voor je eerste yoga les

  Aan de slag met yoga
   

  Als yoga nog nieuw voor je is of je net begonnen bent kan de overvloed aan informatie best overweldigend zijn. Er zijn een heleboel verschillende soorten yoga lessen om uit te kiezen, sommige namen van de houdingen zijn in het Sanskriet, en er zijn 'vreemde' rituelen zoals het buigen voor de leraar en het zeggen van 'namaste'. Dit alles kan in het begin verwarrend zijn.

  Het kost wat moed om die eerste stap op de mat te zetten, maar als je er klaar voor bent, is hier alles wat je moet weten om je klaar te maken om jouw yoga reis te beginnen!

   

  Gezondheidsvoordelen

  Yoga is meer dan fitness en meditatie. Het is een manier van leven die zich meer dan 5000 jaar geleden heeft ontwikkeld, beginnend in India, en zich snel verspreidde door de Verenigde Staten en Europa. Er zijn talloze manieren waarop yoga je geest, lichaam, en ziel goed doet.

  Yogi's hebben het pad van yoga bewandeld naar verlichting of gelukzaligheid. Om dit te bereiken hebben ze een systeem ontwikkeld met fysieke oefening, meditatie, en ademhalingsoefeningen, maar daarnaast ook ethische richtlijnen en dieet regels toegepast in hun leven.

  In oudere filosofische yoga teksten worden de vele voordelen van yoga beschreven, maar ook de westerse geneeskunde stelt dat wanneer je regelmatig yoga beoefent je beter kunt ademen, symptomen van depressie en angst kunt verminderen, de bloeddruk kunt verlagen en meer.

  Yoga kan je ervaring van het leven positiever maken!

   

  Zoek je docent

  Of je nu thuis of in een plaatselijke studio yoga wilt oefenen, doe een beetje onderzoek om de juiste leraar voor jou te vinden. In de oudheid, toen Yoga zo'n 5000 jaar geleden begon, werd yoga onderwezen door één leraar aan één student. Elke docent heeft een andere stijl en aanpak, dus het kan handig zijn om de bio's van docenten met positieve recensies te bekijken en te zien of ze resoneren met jou.

  Bij veel studio's kun je tegenwoordig proeflessen volgen. Hierdoor kun je zelf ondervinden wat de verschillen zijn en wat werkt voor jou. Als je eenmaal één of een paar docenten hebt gevonden waar jij je bij op je gemakt voelt is het een goed idee om een tijd bij deze docent te blijven zodat je kunt wennen aan een bepaalde stijl en echt wat kan leren.

   

  Bereid je voor op de klas

  Als je een les wilt volgen in een studio of sportschool, zullen ze waarschijnlijk alle apparatuur hebben die je nodig hebt, maar als je een thuistraining gaat doen, zou je willen investeren in een yogamat en een paar props als een blok en meditatiekussen. Als je naar een studio gaat, kun je ze eerder bellen om er zeker van te zijn wat je nodig hebt om mee te nemen.

  Denk eens aan wat je ook voor de klas zult aantrekken. Als je voor een ontspannende of een langzame les gaat, wil je misschien iets warms dragen waarin je je erg op je gemakt voelt. Als je kiest voor een meer actieve yoga stijl is het verstandig om te kiezen voor lichtgewicht yoga kleding die goed adement en makkelijk met je mee beweegt. Onthoud dat de fysieke beoefening van Yoga op blote voeten wordt uitgevoerd. Als je liever niet op blote voeten gaan kun je kiezen voor yoga sokken met anti-slip op de zool.

   

  Les structuur - wat te verwachten

  In de meeste groepsyogalessen volgt de structuur een soortgelijk script. Hoewel elke leraar uniek is en zijn eigen stijl zal hebben, zijn de meeste lessen volgens een zelfde structuur opgebouwd.

  Als je je eerste les gaat volgen in een studio zorg dan dat je ruim op tijd bent om jezelf voor te stellen, vooral als je er voor het eerst bent, en een plekje in de zaal te zoeken zonder dat je je hoeft te haasten.

  Yogalessen beginnen over het algemeen met een korte meditatie om het mentale bewustzijn in het huidige moment en op de mat te brengen. Soms worden ook ademhalingsoefeningen gedaan aan het begin van de les.

  Volg gewoon de aanwijzingen van de docent en laat je meevoeren. Lessen beginnen meestal met een goede warming-up, gevolgd door een aantal zittende of staande houdingen. Yoga lessen bouwen zich op in snelheid en intensiteit en aan het einde is er tijd om weer tot rust te komen en af te koelen. Alle yoga lessen eindigen met 'savasana' of de lijkhouding, deze ontspanning is belangrijk omdat dit het moment is waarop lichaam en geest alles opnemen wat tijdens deze les is geleerd.

  Als je meer individuele aandacht wilt krijgen zorg dan dat je een plek zoekt dicht bij de docent. Als je je in een hoek of achterin verstopt, wordt het voor de leraar moeilijker om je te helpen bij het veilig en correct uitvoeren van de houdingen.

  Yogales etiquette

  De basisetiquette van een yogales houdt in dat je respect hebt voor je leraar, voor je medestudenten en voor jezelf. Laat je telefoon bijvoorbeeld in een kluisje achter, of, als je persé bereikbaar wilt zijn, laat je docent dit dan weten voor de les. Als je te laat bent voor een les, ga dan rustig en stil naar binnen.

  Uit respect voor je docent en de andere cursisten is het belangrijk dat je schoon bent en schone kleren aan hebt. Als je van jezelf weet dat je veel transpireert is het verstandig om een handdoek mee te nemen.

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Yogisha 9,5 / 10 - 1557 Reviews @ Kiyoh
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »