Oil & Ohm Lichaamsolie 40ml - Vata

Merk: Oil & Ohm
Beschikbaarheid: Op voorraad
€19,00

De Vata lichaamsolie is een unieke blend van koud geperste, eco gecertificeerde Marokkaanse Argan olie en Ayuvedische essentiële oliën. De Argan olie is van nature rijk aan vitamine E en antioxidanten en voedt de huid optimaal terwijl het snel intrekt.
De unieke combinatie van essentiële oliën is samengesteld door natuurgeneeskundige en Ayurvedisch docent Kimmana Nichols. De olie combinatie is gebaseerd op de eeuwenoude, Indiase gezondheidsleer Ayurveda en geeft onze lichaamsolie haar unieke balancerende eigenschappen die je hele lichaam ondersteunen.
De Vata lichaamsolie heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. De heerlijke geur geeft je een weldadig gevoel, verwarmt, kalmeert het zenuwstelsel en stelt gerust.
 
Ideaal voor:
• mensen met een Vata constitutie
• drukke, stressvolle periodes
• ontspanning voor het slapen gaan of tijdens massages
• mensen die veel piekeren of zich rusteloos voelen
• tijdens de herfst en winter

Inhoud: 40ml

Vata
Heb jij een lichtere bouw, snel koude handen en voeten, fijn haar, ben je een snelle denker en prater en zit je vol ideeën? Dan is de kans groot dat je veel Vata in je constitutie hebt. Of Vata uit balans is, herken je aan veel piekeren, verward en gehaast zijn, moeilijk kunnen ontspannen, krakende gewrichten en een moeilijke stoelgang. Tijdens de herfst en als je in de stad leeft is het altijd goed om wat extra aandacht te geven aan het balanceren van Vata. 
De Vata dosha bestaat uit de elementen ether en lucht and creëert beweging in het lichaam en de geest. Voorbeelden hiervan zijn de ademhaling, bloed circulatie, spieren en het zenuwstelsel, maar ook gedachten en emoties zoals angst, nervositeit en pijn. De Vata olie is verwarmend, kalmerend en geruststellend. 

Wil je weten welke dosha(s) dominant zijn in jouw constitutie? Doe de hier de online constitutie test! 

​Wat is Ayurveda?
Ayurveda betekent letterlijk 'de wetenshap van het leven' of 'levens kennis' en stamt uit het Vedische tijdperk rond 3500 v. C. Her biedt een een holistische benadering tot ons lichaam en geest en maakt gebruik van de kennis over de elementen. Op basis van de elementen werkt het met drie doshas of constitutie types die inzicht geven jouw persoonlijke neigingen en gevoeligheden.
Het doel van Ayuveda is het creëren van balans  in lichaam en geest, waardoor ziekten en ongemakken voorkomen en genezen kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden zoals yoga, meditatie, kruiden, voeding, lichaamswerk en zelf massage met holistische oliën. Welke combinatie van behandelingen ingezet wordt, hangt af van de constitutie en welke inbalansop dat moment speelt. 

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed