Oil & Ohm Lichaamsolie 40ml - Pitta

Merk: Oil & Ohm
Beschikbaarheid: Op voorraad
€19,00

De Pitta lichaamsolie is een unieke blend van koud geperste, eco gecertificeerde Marokkaanse  Argan olie en Ayuvedische essentiële oliën. De Argan olie is van nature rijk aan vitamine E en antioxidanten en voedt de huid optimaal terwijl het snel intrekt. De oliecombinatie is gebaseerd op de eeuwenoude, Indiase gezondheidsleer Ayurveda en geeft onze lichaamsolie haar unieke balancerende eigenschappen die je hele lichaam ondersteunen. De Pitta lichaamsolie heeft een kalmerend en verkoelend effect op de huid en het lichaam. De geur geeft je een kalm gevoel, verlicht irritaties en verfrist.
 
Ideaal voor:
• mensen met een Pitta constitutie
• stressvolle periodes die irritatie en boosheid opwekken
• verkoeling voor het slapen gaan of tijdens massages
• mensen men een huid die snel geïrriteerd of vurig is
 tijdens de zomer

Inhoud: 40ml

Pitta
Een Pitta consitutie herken je aan een gemiddelde lichaamsbouw, helder, analytisch denkvermogen, doelgerichtheid en daadkracht en de huid kan sproeten hebben. Pitta uit balans betekent dat er te veel vuur in het lichaam is. Heb je regelmatig last van brandend maagzuur of een verspreidende huid uitslag/irritatie, ben je snel geprikkeld of geïrriteerd, kom je soms wat scherp uit de hoek en ben je vooral bezig met het behalen van je doelen zonder tijd voor ontspanning en spel? Dan is de Pitta olie ideaal voor jou! Daarnaast zijn het zomerseizoen en drukke, stressvolle periodes in je leven goede momenten om wat meer aandacht te geven aan het in balans brengen van Pitta. 
De Pitta dosha bestaat uit de elementen water en vuur. Het is verantwoordelijk voor de spijsvertering en stofwisseling van het lichaam. Pitta is makkelijk geïrriteerd bij te veel inspanning, stress, en te veel hitte (zowel lichamelijk als geestelijk). De Pitta olie is verkoelend, verzachtend en kalmerend. 

Wil je weten welke dosha(s) dominant zijn in jouw constitutie? Doe de hier de online constitutie test! 

​Wat is Ayurveda?
Ayurveda betekent letterlijk 'de wetenshap van het leven' of 'levens kennis' en stamt uit het Vedische tijdperk rond 3500 v. C. Her biedt een een holistische benadering tot ons lichaam en geest en maakt gebruik van de kennis over de elementen. Op basis van de elementen werkt het met drie doshas of constitutie types die inzicht geven jouw persoonlijke neigingen en gevoeligheden.
Het doel van Ayuveda is het creëren van balans  in lichaam en geest, waardoor ziekten en ongemakken voorkomen en genezen kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden zoals yoga, meditatie, kruiden, voeding, lichaamswerk en zelf massage met holistische oliën. Welke combinatie van behandelingen ingezet wordt, hangt af van de constitutie en welke inbalansop dat moment speelt. 

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed