• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Thuis yoga benodigdheden

Alles wat je nodig hebt om thuis je yoga of meditatie practice voort te zetten!
Merken
Dikte
Yogastijl
Kleur
Materiaal
Lengte
Breedte

Thuis een yoga ruimte in richten

Als je thuis yoga wilt beoefenen is het fijn om hier een ruimte voor in te richten. Maar, wat heb je nou allemaal nodig en hoe maak je het net zo fijn als in de yoga studio? Bij Yogisha vind je alles wat je nodig hebt om thuis een fijne yoga ruimte te maken, of je nou een beginnende of gevorderde yogi bent!

 

De basics

Het eerste wat je nodig hebt voor een fijne yogaplek thuis is natuurlijk een yogamat! Heb je nog geen yogamat? Kies voor een yogamat die past bij de yogastijl(en) die je graag doet. Doe je vooral rustigere vormen van yoga? Dan is een zachtere, dikke yogamat waarschijnlijk prettig. Voor actievere vormen zoals power yoga en Ashtanga kun je beter kiezen voor een yogamat die erg stabiel en slijtvast is, zoals de Manduka Pro. Yogisha heeft een ruim aanbod yogamatten in verschillende maten, kleuren en materialen. Er zit ongetwijfeld een yogamat voor jou tussen!

Als je graag wil mediteren heb je natuurlijk een meditatiekussen nodig. De traditionele vorm is rond en hierop zit je doorgaans kruislings. De juiste hoogte van het meditatiekussen hangt af van je lengte en flexibiliteit van je heupen. Ben je vrij lang en niet zo flexibel in je heupen? Kies dan voor een hoger kussen, en vice versa. Bij Yogisha zijn alle kussens gevuld met boekweitkaf. Dit natuurlijke materiaal is stevig, duurzaam, en vormt zich naar je lichaam. Al onze meditatiekussens hebben een dubbele hoes waardoor je de vulling kan bijvullen of er wat uit kan halen.

Ziet je liever op je knieën? Dan kun je beter voor een hoger kussen kiezen (13 of 17 cm) of voor een bankje of een stevige boekweit bolster. Een boekweit bolster kun je ook weer gebruiken voor andere yoga houdingen.

 

Props

Afhankelijk van de yogastijl die je beoefent is het vaak ook fijn om wat props te hebben. De meest gebruikte props zijn blokken en bolsters. Blokken zijn veelzijdige props die je kan gebruiken bij zowel restoratieve als meer actieve vormen van yoga. Blokken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als verlengstuk van je arm in staande houdingen of als verhoging in crow pose. 

Bolsters zijn grote stevige kussens die extra ondersteuning kunnen bieden in yogahoudingen. Ze worden voornamelijk gebruikt bij rustigere vormen van yoga zoals yin yoga, restorative yoga, en yoga nidra. Door je gewicht over te geven aan de bolster is het vaak makkelijker om te ontspannen en los te laten.